Aerial Yoga Restorative & Pregnancy

 

Zwangerschaps Aerial Yoga

De vele moeilijke houdingen die met Yoga geassocieerd worden zijn vaak een drempel om met Yoga te beginnen.

De aerial yoga restorative & pregnancy les is ideaal om tijdens en na je zwangerschap te volgen, wanneer je wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Ook deelnemers die niet zwanger zijn, maar op een ontspannen manier willen bewegen zijn welkom.

Tijdens je zwangerschap zijn rechte buikspieroefeningen en twisters geen aanrader en wordt je bekken weker wat maakt dat veel lessen een grote uitdaging vormen die je nu misschien liever niet aangaat. Na je bevalling is deze les ideaal om rustig en ontspannen in beweging te komen zonder je lijf te overbelasten. Deze Yin achtige les is goed te volgen, je houdt je lichaam in beweging en doordat het doek/hangmat je ondersteunt voel je je gewichtloos en gedragen. 

Misschien denk je dat je heel lenig moet zijn om aan yoga te doen, maar tijdens Aerial yoga restorative & pregnancy werk je met een doek/hangmat als partner die optimale ondersteuning biedt bij alle houdingen die beoefend worden. Het doek/hangmat als partner maakt houdingen en variaties mogelijk die anders onmogelijk zouden lijken en biedt zo de optimale ondersteuning. Het doek/hangmat hangt zo'n 15cm boven de grond. Bij deze vorm maak je niet alleen gebruik van het doek/hangmat en de zwaartekracht, maar gebruik je ook de grond tijdens sommige oefeningen.  

Restorative betekend letterlijk herstellen. Herstellen doe je niet alleen als je lichamelijk of geestelijk ongemak hebt. Tegenwoordig is iedereen druk en leeft gehaast. Gun je lichaam en geest een moment van rust, schep orde in je hoofd, schud lichamelijke spanning van je af en laad je op. 

Met het doek vlak boven de grond willen we het lichaam herstellen, loslaten waar spanning vastzit, blokkades opheffen door middel van massage van het doek en werken aan kracht, mobiliteit en flexibiliteit.

Bij Aerial Flow Studio volg je les in kleine groepen van max. 10 personen. Daardoor is er ruimte voor een stukje begeleiding terwijl je wel in een groepje traint.

Tijdens de Aerial les draag je een shirt met mouwtjes om de druk in de oksel te beperken en voor de hygiëne.

Let op; heb je reisziekte maak dan gebruik van de Sea band polsband, deze kunnen misselijkheid en duizeligheid voorkomen.

Klik hier voor het lesrooster