Wat is Aerial Yoga?

Yoga is een paar duizend jaar voor onze jaartelling ontstaan en heeft zijn roots in het spirituele en kleurrijke India liggen. Wijze mannen, Yogi's, keerden regelmatig de natuur in om te mediteren, daarbij observeerden ze de bewegingen van de dieren om hen heen, hoe ze zich rekten, uitstrekten en spanning lieten afglijden. De Yogi's kopieerden het gedrag van de dieren en merkten dat ze daardoor rustiger, sterker en scherper werden. Als dank aan het dierenrijk gaven de Yogi's veel yoga houdingen een dierennaam, denk aan de kat, hond, kameel, vlinder en nog vele andere houdingen.

In onze westerse maatschappij wordt yoga beoefend omdat het binnen een gezonde levenstijl past en wordt vaak zonder religieuze bedoelingen beoefend. Het zorgt voor ontspanning in hoofd en lijf en past daarom goed in een gezonde levenstijl, want met een gezond hoofd en lijf zit je minder vaak bij de dokter. Yoga betekent letterlijk verbinden, je verbindt lichaam, geest en ademhaling tot een eenheid.

De Aerial Yoga is een Westerse vorm van Yoga. Bij deze Yoga vorm word je ondersteund door een doek/hangmat als partner om te balanceren, zweven, schommelen en misschien zelfs ondersteboven te hangen en zo te werken aan kracht en souplesse, zowel fysiek als mentaal. Gebruik makend van de zwaartekracht kan je je wervelkolom verlengen en spanning uit rug, nek en schouderpartij halen. De ervaring van het zweven maakt dat hangmat yoga een vrij grote plezierbeleving kent. Niet onbelangrijk natuurlijk. Want yoga mag dan gezond en ontspannend zijn, de kans dat je het doorzet wordt groter als je er ook lol aan beleeft.