workshops

Elke seizoen is er een workshop te volgen bij Aerial Flow Studio. Het weer wisselt evenals je stemming en je behoeftes. Elke seizoensworkshop vindt plaats aan het begin van het meteorologische seizoen. Met een seizoensworkshop kan je gehoor geven aan je behoeftes en tot jezelf komen.

Naast een seizoensworkshop zijn er ook privéworkshops te reserveren. Meer informatie, onderaan deze pagina.

 

4 SEIZOENEN WORKSHOPS

 

DE HERFST

zaterdagochtend 7 september 10.00 - 12.00 uur 2024

De herfst staat voor loslaten, reflecteren en dankbaarheid. De laatste oogst wordt binnengehaald, de bomen laten hun blad los en de dieren leggen een voorraad aan voor de naderende winter en het weer is wisselend.

In deze workshop gaan we oogsten wat we gezaaid hebben. We maken gebruik van de opgedane energie van de zomer tijdens de één uur durende Aerial Yoga, gebruik makend van de hangmat als partner. Aansluitend een uur durende droomreis. De wind waait niet alleen buiten, maar laten we ook door ons hoofd waaien om gedachtes los te laten. De “regen” spoelt de restjes weg zodat er ruimte ontstaat voor reflectie en dankbaarheid. Totale ontspanning onder begeleiding van klanken, waaronder de regenbuis. Omgevingsgeluiden verstommen, het regengeluid zorgt voor diepe rust.

 

DE WINTER 

zondagmiddag 1 december 15.00 - 17.00 uur 2024

De Winter waar de dagen kort zijn en de natuur in rust is. Een tijd voor bezinning, rust, naar binnen keren en nieuwe ideeën.

In deze workshop verwarmen we onszelf tijdens één uur Yoga Flow. In alle rust keren we naar binnen en zoeken de warmte op. Ondersteund door blokken en een bolster doorlopen we de Yoga Flow. Aansluitend een uur durende droomreis. Gewikkeld in een deken keren we naar binnen, houden we warmte vast en zoeken de rust op. Immers rust in het hoofd zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën. Totale ontspanning onder begeleiding van diverse klanken, waaronder de tongdrum en handpan. De heldere tonen van beide instrumenten zorgen voor een innerlijke rust en licht in deze donkere dagen.

 

DE LENTE

zaterdagochtend 1 maart 10.00 - 12.00 uur 2025 

De lente waar de dagen weer langer worden, staat voor leven en vruchtbaarheid. Meer groen, meer dieren, meer zon en vooral meer energie.

Tijdens deze workshop schudden we de winter van ons af en omhelzen de lente. We gaan uit ons hoofd, in ons lijf, laten de energie weer stromen. Meer energie doe je op met één uur Aerial Restorative gedragen door de hangmat, als een veilig cocon om je heen. Aansluitend een uur durende droomreis. Totale ontspanning onder begeleiding van diverse klanken, waaronder de klankschaal. Het geluid en trillingen van de klankschaal brengt lichaam en geest tot rust en stelt je open om ten volle van het nieuwe seizoen te genieten.

 

DE ZOMER

zondagmiddag 1 juni 15.00 - 17.00 uur 2025

De zomer een tijd van creëren, bloeien, groeien en actie. De zon schijnt, alles bloeit en je hebt meer energie.

Met deze workshop laten we de lente achter ons en vieren de zomer. Tijdens de één uur durende Easy Flow maken we meer ruimte in lijf en hoofd, zodat er plek ontstaat om te creëren, bloeien en groeien. Aansluitend een uur durende droomreis. Totale ontspanning onder begeleiding van klanken, waaronder de Koshi. Het ontspannen tinkelende geluid zorgt voor vreugde en harmonie.

 

PRIVÉWORKSHOPS

 

Workshop Aerial Yoga

Even helemaal loskomen, een moment voor jezelf. Zwevend boven de grond halen we de spanning uit rug, schouders en nek.

Bij Aerial yoga hangt het doek ter hoogte van je heup, zo kan je letterlijk loskomen van de grond en zelfs ondersteboven komen te hangen! Of je in de loop van de workshop ondersteboven komt te hangen bepaal je natuurlijk altijd zelf. Je hoeft je niet te meten aan een ander, doe wat goed voelt en maak vooral plezier!

 

Workshop Aerial Restorative 

Ook zo toe aan een momentje voor jezelf, even niks moeten en helemaal tot rust komen. Lichte inspanning wissel je af met ontspanning, ondersteund door een hangmat zo'n 15cm boven de grond.

Restorative betekend letterlijk herstellen. Herstellen doe je niet alleen als je lichamelijk of geestelijk ongemak hebt. Tegenwoordig is iedereen druk en leeft gehaast. Gun je lichaam en geest een moment van rust, schep orde in je hoofd, schud lichamelijke spanning van je af en laad je op. 

 

Workshop Aerial Yoga & Restorative 

Ben jij toe aan een moment voor jezelf om los te komen van je dagelijkse beslommeringen? Tijdens de workshop kom je letterlijk los, niet alleen in lijf en hoofd, maar ook van de grond, zwevend in een hangmat halen we de spanning uit rug, schouders en nek. 

Tijdens deze workshop werk je 1 uur met de hangmat laag zo'n 15cm boven de grond, zo kun je rustig kennis maken met de hangmat. Na een kleine pauze hangen we de hangmat op heuphoogte om 1 uur de hoge Aerial Yoga variant te verkennen. Kom tot de ontdekking dat eenzelfde houding in de hoge hangmat een geheel andere uitwerking heeft op je lichaam als bij de lage hangmat. Je kan bij de hoge variant ondersteboven hangen, maar dat bepaal je natuurlijk zelf. 

Je hoeft je niet te meten aan een ander, doe wat goed voelt en maak vooral plezier!

 

Workshop Aerial Active & Restorative 

Pak een moment voor jezelf en ontdek wat het de hangmat voor je kan doen, maak plezier, kom tot rust en ga opgeladen en voldaan je week weer tegemoet. 

Tijdens deze workshop werk je met de hangmat laag zo'n 15cm boven de grond.

We starten met de Aerial Active, hier ben je 1 uur actief bezig, zittend op een reepje hangmat, maak een plank, duif of vlinder. Na een kleine pauze gaan we door met de Aerial Restorative en wissel je lichte inspanning af met ontspanning.Met een mini massage als afsluiter kan je er weer even tegenaan!

Je hoeft je niet te meten aan een ander, doe wat goed voelt en maak vooral plezier!

 

Workshop Aerial Yoga & Acro

Schrik jij niet terug van fysieke inspanning? Breng dan lichaam en geest in balans tijdens de Workshop Aerial Yoga & Acro.

Wil jij ook graag in het hier en nu bezig te zijn? Geen tijd voor gepieker, boodschappenlijstjes, taken die je nog wilt of moet afhandelen. 

Tijdens de workshop kom je letterlijk los van de grond met een doek/hangmat ter hoogte van je heup, al zwevend in een hangmat halen we de spanning uit lijf en hoofd. 

De workshop gaat van start met 1 uur Aerial Yoga, zo kan je in een rustig tempo kennis maken met de hangmat. Na een kleine pauze volgt 1 uur Aerial Acro, de houdingen volgen elkaar redelijk snel op en kunnen acrobatisch zijn. Meet jezelf ook hierbij niet aan een ander, maar doe wat goed voelt! Na de geleverde inspanning eindigen we met ontspanning.

 

 

Workshop Yoga Flow & Aerial Restorative 

 

Yoga is de kracht van de stilte in je activiteit en zo volledig mogelijk aanwezig zijn in je handelen. Aanwezig zijn in het NU. Dus ook tijdens de houdingen, wat inspanning vergt, maar waar je ook kan loslaten. Op zoek naar een beter evenwicht tussen in- en ontspanning, het samenbrengen. Dit brengt rust, ruimte, lichtheid.

 

Tijdens de workshop probeer je de (on)nodige spanning los te laten en te werken aan kracht en soepelheid van lichaam en geest.

 

Tijdens de workshop sta je het eerste uur op de mat. Tijdens de yoga flow kan je gebruik maken van blokken en kussentjes voor ondersteuning in je houding. De yoga flow is en krachtige vorm van yoga die je in rust beoefend. Na een kleine pauze gaan we door met de aerial restorative, dit is in de hangmat, deze hangt zo'n 15cm boven de grond. Aerial restorative is een herstellende vorm van yoga, gedragen en ondersteund door de hangmat komt zowel je lichaam als hoofd tot rust. 

 

Workshop Yoga Flow & Boksen

Yoga is de kracht van de stilte in je activiteit en zo volledig mogelijk aanwezig zijn in je handelen. Aanwezig zijn in het NU. Dus ook tijdens de houdingen, wat inspanning vergt, maar waar je ook kan loslaten. Op zoek naar een beter evenwicht tussen in- en ontspanning, het samenbrengen. Dit brengt rust, ruimte, lichtheid.

Tijdens de workshop probeer je de (on)nodige spanning los te laten en te werken aan kracht en soepelheid van lichaam en geest.

Tijdens de workshop sta je het eerste uur op de mat. Tijdens de yoga flow kan je gebruik maken van blokken en kussentjes voor ondersteuning in je houding. De yoga flow is en krachtige vorm van yoga die je in rust beoefend. Na een kleine pauze gaan we door met boksen. In dit uur werken we afwisselend aan techniek, balans, hand, voet en oog coordinatie. De variatie zorgt voor een fysiek intensief uur met als prettige bijkomstigheid dat je je hoofd leeg kunt maken. We eindigen met een mindful oefening.

 

Workshop Aerial Ukkies 2 - 4 jaar

Het leukste uitje om samen met je uk aan te gaan!

Kom met je ukkie de hangmat ontdekken en beleef samen veel plezier. In het doek staan, zweven, schommelen en misschien zelfs ondersteboven hangen.

Naast veel plezier volgt ook ontspanning. 

De lievelings knuffel van je kind is uiteraard ook welkom om mee te doen.

 

Workshop Aerial Yoga (groot-)ouder kind (vanaf 8 jaar)

Het leukste uitje om samen aan te gaan!

Beleef samen veel plezier. In het doek staan, zweven, schommelen. Bij Aerial yoga hangt het doek ter hoogte van je heup, zo kan je letterlijk loskomen van de grond en zelfs ondersteboven komen te hangen! Of je in de loop van de workshop ondersteboven komt te hangen bepaal je natuurlijk altijd zelf. Je hoeft je niet te meten aan een ander, doe wat goed voelt en maak vooral plezier met elkaar!

Naast veel plezier volgt ook ontspanning. 

 

Na afloop van elke workshop is er thee en koffie met wat lekkers.

Voor het volgen van een workshop hoef je geen lid te zijn, deelname €35,- p.p. Ben je een actief lid van de studio dan krijg jij €10,- korting op deelname aan een workshop.

Elke workshop duurt 2 uur met uitzondering van een ukkie workshop, gezien de spanningsboog duurdt deze workshop 1 uur.

Wees er bij een seizoensworkshop wel optijd bij: max. 10 deelnemers per workshop. Reserveer nu je hangmat door te mailen naar info@aerialflowstudio.nl

 

Vanaf twee deelnemers gaan de seizoens workshops door.

Een privéworkshop is te boeken vanaf 5 deelnemers €35,- p.p. of bij minder deelnemers vanaf €175,-

Een privéworkshop Aerial Ukkies is te boeken vanaf 5 deelnemer €25.- p.paar. (1 paar is 1 volwassene + 1 kind) of bij minder deelnemers vanaf €125

Ook leuk om als cadeau(bon) te geven of te ontvangen! 

(kinder/vrijgezellen) Feestjes, zijn bespreekbaar op aanvraag. Voor meer info. mail of kijk op www.aerialflowstudio.nl