Pilates BBB - core training

Pilates BBB

Bij Pilates zijn de bewegingen voornamelijk klein en kort, je werkt aan de dieper gelegen spieren. Maar voor een algehele workout of om af te vallen is het belangrijk om ook de grote spieren te versterken, zodat je lichaam meer gaat verbranden, ook in rust! Daarom combineren we de Pilates met BBB. Met BBB train je de grote spiergroepen; buik, billen, benen. 

Bij Pilates wordt vooral veel aandacht besteed aan rug en buikspieren. Veel mensen hebben rugklachten en ontzien daarom tijdens de training de rug, maar gaan wel met de buikspieren aan de slag. Het is belangrijk dat zowel rug als buikspieren sterk zijn voor een goede houding, dan kan je klachten voorkomen en verhelpen. Pilates kan je hierbij helpen.

Gebruik makend van je ademhaling en het tegelijk aanspannen van rug en buikspieren zorgen voor een intensere training.

De lessen zijn uitdagend en wisselend.

Wil jij ook naast het versterken van spieren werken aan een soepel lichaam en tegelijk je uithoudingsvermogen verbeteren, dan is de Pilates BBB de les voor jou!

De les op donderdagavond werken we vooral vanuit liggende positie. 

De les op zondagmorgen, aangeduid in het rooster met een klavertje 3 erachter, is actiever, houdingen zoals liggen, zitten, staan worden meer afgewisseld.

Klik hier voor het lesrooster

Kijk voor een impressie van de les op ons youtube kanaal.