Aerial Ukkies - kinder hangmat yoga 2-4 jaar

ukkies

Kleine kinderen leven automatisch in het hier en nu. Yoga sluit hier perfect op aan.

Het leven is een grote ontdekkingsreis. Aerial yoga ukkies helpt een kind zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Met Aerial yoga ukkies wordt ingespeeld op de belevingswereld van je kind, tegelijkertijd worden motoriek en evenwicht door verschillende oefeningen bevorderd.

Kleine rijmpjes worden gebruikt om bewegingen aan te leren. Er worden dieren houdingen en geluiden nagedaan. Primaire kleuren en tellen worden spelenderwijs geoefend. Tijdens de Aerial yoga ukkies les kunnen de kinderen kennismaken met het doek/hangmat, deze wordt als aanvulling op de les gebruikt, niet als invulling.

Heb niet te hoge verwachtingen van je kind, het gaat niet om het correct uitvoeren van de oefeningen, niet ieder kind is daartoe motorisch in staat. We zijn allemaal anders en dat is goed.  

Kleine kinderen spelen vaak naast elkaar, de oefeningen die aangeboden worden laat kinderen op een natuurlijke manier samen spelen. Plezier staat voorop er worden opties aangeboden als leidraad, maar je kind is vrij ook even toe te kijken, de spanningsboog is nog kort, ze hebben rust nodig om prikkels te verwerken. Actieve oefeningen worden daarom afgewisseld met rustige oefeningen. Het ene kind doet enthousiast mee, terwijl een ander kind liever toekijkt. Dat is allemaal prima, er gebeurt vanbinnen vaak meer dan je aan de buitenkant kunt zien.

Volg je als ouder al lessen bij de studio, dan hoef je voor je ukkie geen apart lidmaatschap te betalen, maar kan je ook je eigen punten gebruiken om je ukkie deel te laten nemen aan de les.

Kijk voor een impressie van de les op ons youtube kanaal.

Ouders graag blijven hangen, vindt je kind het spannend dan ben je er om ze op te vangen. In de ontvangstruimte is koffie/thee, moet je kind naar de wc dan kan je even mee. Natuurlijk ben je als ouder welkom deze les samen te beleven.

De lievelings knuffel van je kind is welkom.

Tijdens de Aerial les draag je een shirt met mouwtjes om de druk in de oksel te beperken en voor de hygiëne.

Zorg dat handen, voeten en gezicht schoon zijn.

Laat je kind voor de les naar de wc gaan. Is je kind bijna zindelijk of komen ongelukjes nog geregeld voor ga dan voor een luierbroekje of trainingsbroekje. Draagt je kind een luier, in het toilet is een verschoonplek aanwezig.

Verandert er iets in de gezondheid of thuissituatie, graag doorgeven voor de les.

Let op; heeft je kind reisziekte maak dan gebruik van de Sea band polsband, deze kunnen misselijkheid en duizeligheid voorkomen.

Momenteel is er een wachtrij voor de ukkie les. Inschrijven kan per mail.

Uiteraard is het wel mogelijk om een privéworkshop te plannen, zie hiervoor onze evenementen kalender voor meer informatie.